Onafhankelijke Partij Drenthe tegen fusie provincie Drenthe en provincie Groningen…

De OPD is tegen het voorstel van een aantal deelnemende partijen aan de Statenverkiezingen, die een fusie van Groningen en Drenthe voorstellen.

Nu is het weer GroenLinks, die samen met de VVD en D66 onze provincie willen verkwanselen!!!!!!!

De OPD neemt scherp stelling tegen deze standpunten. Dat de strijdkreet van de OPD: “Drenthe moet Drenthe blijven” nog steeds actueel en volop noodzakelijk is, is kristalhelder.
Daarom roept de OPD alle Drentse kiezers op, om de belangen van onze mooie provincie niet te laten versukkelen, door partijen die de provinciegrenzen, met alles wat daarbij hoort, met voeten treden. De OPD vindt het trouwens bijzonder opmerkelijk dat deze voorstanders de provincie Friesland ineens links laten liggen. Of hoort die provincie niet in het rijtje thuis?

De OPD houdt het op intensieve samenwerking op alle gebieden tussen de drie Provincies: Drenthe, Groningen en Friesland; samen strijden voor meer aardgasbaten naar het Noorden en gelijke behandeling inzake infrastructuur. Daarnaast een nog betere samenwerking met de interhanze Regio Hamburg- Bremen en meer betrekkingen met de Scandinavische landen. Kortom, die activiteiten zijn belangrijker dan het geneuzel over samenvoeging van Groningen en Drenthe.

En nogmaals: “ Drenthe moet Drenthe blijven!!!!!!! “

Charles de Haas
0592-412779 06-51856325